De Kracht van Olie

 
 
G
M
T
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Spraakfunctielimiet is 200 tekens
 
[removed]
 
Opties : Geschiedenis : Feedback : Donate Sluiten

De natuur heeft ons alles gegeven, als je de natuur haar gang laat gaan is alles in balans. Veel bomen en planten hebben een functionele en/of helende werking op hun omgeving. Zo hebben sommige planten en bloemen hun uitwerking op insecten, maar ook op vijanden, en andere planten of dieren. In feite zijn essentiële oliën de levensenergie van planten.


Het zijn aromatische vloeistoffen die in vele struiken, bloemen, bomen, wortels en zaden zitten.
Nu denk je misschien dat je het ook gewoon uit je tuin kunt halen, maar niets is minder waar.
Essentiële oliën worden doorgaans gewonnen door een stoom-destillatieproces of door middel van compressie, waardoor ze 100 tot 10.000 keer geconcentreerder zijn dan de oorspronkelijke plant.

Het verschil tussen essentiële en plantaardige oliën
Plantaardige oliën, zoals bijvoorbeeld olijfolie, worden verkregen uit de vettere delen van een plant, zoals de noten, zaden en pitten. Dat soort oliën zijn meestal dan ook erg vettig. Essentiële oliën daarentegen worden verkregen uit wortels, schors, bloemen, bladeren, hars, etc. en zijn allesbehalve vettig. In de wereld van de essentiële oliën wordt verwezen naar plantaardige olie (olijf, kokos, avocado, druivenpitten, etc.) als draagoliën, omdat ze vaak worden gebruikt om de sterkte van therapeutische klasse essentiële oliën te verdunnen als we die op de huid aanbrengen.

Het effect van essentiële olie
De chemische structuur van de essentiële oliën zit zo in elkaar dat ze snel door de celmembranen heen kunnen dringen, bloed en weefsel kunnen passeren en de cellulaire functie kunnen verbeteren. De ongelooflijke levenskracht in de oliën kan zo dus binnen 22 seconden de hersenen bereiken, binnen 2 minuten zitten ze in de bloedstroom en binnen 20 minuten heeft elke cel in het lichaam de essentiële olie opgenomen.

Hoe moet een essentiële olie ruiken?
Nou, precies naar het soort plant waarvan het is gemaakt. Dit betekent dat sommige oliën niet bepaald lekker ruiken. Vaak voegen bedrijven van alles toe, zodat de olie lekker gaat ruiken. Dit tast echter de kwaliteit van de olie dusdanig aan dat het veel minder of helemaal geen effect heeft. Ook al staat er soms 100% zuivere olie op een flesje, dit is helaas niet altijd het geval. Ruik daarom aan de olie om te zien of het te zoet ruikt of totaal niet overeen komt met de geur van de plant. De oliën van Young Living zijn gegarandeerd 100% zuiver.

Hoe kun je werken met essentiële oliën?
De oliën kunnen op verschillende niveaus hun werk doen. Zowel op fysiek, cognitief, emotioneel als spiritueel vlak. Iedere olie heeft zijn eigen kwaliteiten en eigenschappen op diverse niveaus.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Text-to-speech function is limited to 200 characters
 
[removed]
 
Options : History : Feedback : Donate Close


Young Living essentiële oliën zijn van 100% zuiver therapeutische klasse en je kunt ze op drie manieren veilig gebruiken:

1. Aromatisch:

Gebruik een speciale diffuser, inhaleer direct uit het flesje of wrijf een druppel in de palmen van je handen, leg ze als een kommetje over je neus en inhaleer.

2. Plaatselijk:

Verdun met een draagolie of breng puur aan op je huid. Dit kan rechtstreeks op de plek waar je last hebt, op het corresponderende Vita Flex-punt op je voeten of op de chakra’s.

3. Inwendig:

Op dit moment vallen de producten van Young Living in Europa onder de Cosmeticawet. In Amerika is een behoorlijk aantal oliën goedgekeurd voor inname door de FDA. Young Living heeft voor Europa een speciale Plus-lijn uitgebracht die valt onder Voedingssupplementen. De Plus oliën gebruik je in water, voeding of in een doorzichtige plantaardige capsule.

Zijn alle Young Living oliën geschikt voor alle drie de gebruiksmethoden?

Nee, er is een aantal oliën dat niet wordt aanbevolen voor inname. Op elk label van de verschillende oliën wordt aangegeven wat de aanbevolen toepassingen zijn en wat de verdunningsverhouding is. Zorg er daarom voor dat je deze informatie zorgvuldig leest voordat je een olie gebruikt!

Het belang van verdunnen

Waarom zou je een draagolie moeten gebruiken in combinatie met je essentiële oliën? Omdat de oliën van Young Living 100% puur en op een bepaalde manier verwerkt zijn, zijn ze zo sterk, dat mensen met een gevoelige huid of jonge kinderen een reactie kunnen krijgen als ze de oliën niet voldoende verdunnen. Wij raden dan ook te allen tijde aan niet klakkeloos de oliën op te smeren, maar eerst goed het labeltje te lezen dat om het flesje zit om te zien welke verdunning je aan moet houden. Let hierbij wel op dat de labels uitgaan van volwassenen en je bij jonge kinderen uiterst voorzichtig moet zijn en de oliën extra moet verdunnen.

Wat doet een draagolie?

1. Ze kunnen de werking van een essentiële olie verlengen, omdat ze niet zo snel vervliegen als essentiële olie.

2. Ze kunnen gebruikt worden om essentiële oliën te verdunnen voor de gevoelige huid en om ze makkelijker te laten absorberen door het lichaam.

3. Draagoliën kunnen goed gebruikt worden voor massages, in lotions, crèmes, badolie en lippenbalsem.

Dit zijn de meest bekende draagoliën: Kokosolie, Young Living’s V6 Vegetable massage olie en olijfolie. Ook kun je bijvoorbeeld amandelolie, avocado-olie en jojoba-olie gebruiken.

Wanneer je een draagolie koopt, let er dan op dat de olie koud geperst en organisch is. Vaak zijn deze oliën gewoon te vinden bij de kookafdeling van een supermarkt of een reformzaak. Je kunt de V6 olie via de Young Living website bestellen.

VERDUNNINGSTABEL

3 tot 12 maanden       1-2 druppels olie op 15 ml draagolie
1 tot 2 jaar                 2-3 druppels olie op 15 ml draagolie
2 tot 4 jaar                 4-6 druppels olie op 15 ml draagolie
4 tot 6 jaar                 7-9 druppels olie op 15 ml draagolie
6 tot 15 jaar               9-13 druppels olie op 15 ml draagolie
15+ jaar                     het advies van verdunning staat aangegeven op de achterzijde van ieder flesje

* 15 ml = 1 eetlepel

Druppels per ml

1 ml = 17 - 20 druppels
5 ml = 80 -100 druppels
15 ml = 250 - 300 druppels

*Waarschuwing: Dit kan bij bepaalde hete oliën afwijken. Bijvoorbeeld oregano.
Op het flesje staat 10 druppels op 15 ml. Ga niet 9 druppels op 15 ml van smeren
bij een kindje van 6 jaar dat is te veel, dus liever bij hete oliën wat meer verdunnen.

 
 
G
M
T
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Spraakfunctielimiet is 200 tekens
 
[removed]
 
Opties : Geschiedenis : Feedback : Donate Sluiten

© 2019  De kracht van Olie

 

 
 
G
M
T
Y
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Spraakfunctielimiet is 200 tekens
 
[removed]
 
Opties : Geschiedenis : Feedback : Donate Sluiten